Mire táncoljunk az esküvőn?

A zenekar az esküvő fontos szereplője, az alaphangulat biztosítója, olyankor a lakodalom  ceremóniamestere. Nagyban múlik a zenekar előadásának minőségén és repertoárján, hogy milyen lesz a buli hangulata például éjféltájban.

Az esküvői zenekar kiválasztásának több fontos szempontja közül kiemelkedik a zenekar repertoárja. Természetesen törekedni kell a minél változatosabb és szélesebb körű repertoárra, de meg kell adni egy irányvonalat. Egy klasszikus vidéki sátras lagziban például szinte követelmény a mulatós, de ha a százfős vendégsereget fiatalok alkotják és a lakodalom egy nagyvárosi szálloda halljában kerül megrendezésre, akkor inkább a retró zenék irányában érdemes gondolkodni.

Az esküvői zenekar zenei választéka egyben egyfajta korlátot is jelent, így a zenei irányvonal meghatározásakor a pár saját ízlése mellett érdemes figyelembe venni a vendégek korosztályát, az esküvő stílusát, továbbá azt, hogy milyen hangulatot kívánunk teremteni.

Kell, hogy legyen a zenekar tarsolyában pörgős szám, amire szinte muszáj táncolni, arra az esetre, ha leülne a hangulat. Vegyes korosztály esetén jó választás lehet például olyan zenekar, amely ügyesen játszik ABBA számokat: ez idősebbek ezen nőttek fel, a fiatalabbak a moziban ismerkedhettek meg vele.

Természetesen szinte lehetetlen olyasmit választani, ami mindenkinek tökéletesen megfelel, de ha a zenekar repertoárja az alaphangulatot biztosítja, mindenki hajlamos szemet hunyni egy-egy kevésbé kedvelt zeneszám felett.

stat